Kırmızı Et, Tarifler

Izgara Yapmanın Püf Noktaları

Eğer hayvani gıdaları çok seviyor ama aynı zamanda diyet yapıyorsanız, tercihinizi ızgaradan yana kullanabilirsiniz. Izgara, diyet yapanlar ve şeker hastaları için oldukça sağlıklı bir pişirme yöntemidir. Tabi pişireceğiniz gıdanın seçimi de önemli! 

Et tercihini yağsız kesimlerden ve deniz ürünlerinden yana kullanmalısınız. Tavuk, balık, sığır filetosu veya bonfile gibi sağlıklı tercihler yapabilirsiniz.

Izgara yapmanın püf noktaları nelerdir?

  • Açık havada kömür kullanarak ızgara yapacaksanız pişirmeye başlamadan kömürün tam anlamı ile kor haline geldiğinden emin olmalısınız.
  • Barbekü yaparken yiyecekleri alevle kesinlikle temas ettirmeyin.
  • Izgara teli her zaman temiz ve yağlı olmalıdır.
  • Izgara yaparken besinlerin her bölümünün eşit olarak pişmesine dikkat etmelisiniz.
  • Izgara yaparken besinlerin yeterli ısıyı alıp almadığından emin olmak için besinleri 3-5 dakikada bir çevirerek pişirin.
  • Eğer ızgara tavuk yapacaksanız derisini yüzmenizi öneririz. Tavuk derisi yağlı olduğundan yüksek kalorilidir. Ayrıca içerdiği doymuş yağ kalp hastalıkları riskini arttırır.
  • Kırmızı etinizi ızgaradan önce mutlaka marine edin. Marine işlemi etin içindeki enzimleri parçalar, bu da eti yumuşatır. Et yumuşayınca eklediğiniz sosları da içine çeker ve daha lezzetli olur.
  • Izgara yaparken büyük parçalar halinde doğradığınız sebzeleri de etlerin aralarına yerleştirin. Bu hem yiyeceğinizi lezzetlendirir, hem de etin içeriğinde bulunan suyun muhafaza edilmesine yardımcı olur.
  • Çiğ et için kullandığınız maşa ile pişmiş et için kullandığınız maşa farklı olmalı.
  • Izgara balık yaparken balıkları zeytinyağının içinde birkaç kez çevirin. Eğer balıklar büyükse, iki yanına da bıçakla çizikler atın

Sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirmek için aşçı olmanıza ya da profesyonel pişirme aletleri kullanmanıza hiç gerek yok. 

Yemeklerinizi pişirirken temel pişirme yöntemlerini doğru şekilde kullanarak son derece sağlıklı yemekler hazırlayabilirsiniz. Yemeklerinize lezzetin yanı sıra sağlık da katmak için ilk yapmanız gereken yağ ve tuz eklemeyi sınırlandırmak; çeşitli sebzeler ve baharatlara daha fazla yer vermek olmalıdır

Doğru et pişirme tekniklerini uygulamadığınız takdirde, etin yanında sunacağınız en güzel şeyler bile öğününüzü kurtarmaya yetmez. Etinizi en güvendiğiniz kasaptan satın aldınız. Şimdi sıra geldi et nasıl pişirilir sorusunun cevabına:)

Öncelikle şunu aklınızda tutun: Etin yumuşaklığı öncelikle yağ oranıyla doğru orantılıdır. Yağ oranı arttıkça etin yumuşaklığı da artar. 

Kuru bir et yemek istemiyorsanız, etiniz en az 1 parmak kalınlığında olmamalıdır. Eğer etiniz 5 cm’den kalın ise de, daha iyi pişebilmesi için üzerine bir bıçak yardımıyla kesikler atmanızı öneririz. Pişirme işlemine geçmeden önce bir süreliğine oda sıcaklığında muhafaza ettiğiniz etiniz daha kolay pişer ve daha lezzetli olur.

Özel Menülerimiz

Özenle seçilmiş kaliteli etleri ‘dry aged’ dolaplarda dinlendirdikten sonra pişirme teknikleri ile misafirlerimize sunuyoruz.

Köfte Döner Kasap & Steakhouse Kebap Restaurant Burger House Müşterilerine misafir gözü ile bakan ve kendi evlerindeki kadar rahat ve güvende hissetmeleri için çalışan restoranımız, mekanlarında bu muhteşem lezzetlerin yoğun et kokusu ile gölgelenmemesini ilke edinmiş ve Morend kebapçılık anlayışı ile çalışmaktadır.

Ürün ve servis kalitesini her zaman en yüksek standartta tutan restoranımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Türk mutfağımız sizlere leziz ve taze hazırlanmış helal standartlarındaki yemekler sunmaktadır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir