Genel, Kırmızı Et

Et Pişirme Dereceleri

En güvendiğiniz kasaptan, en pahalı eti satın alıp en güzel şekilde marine etseniz dahi eti doğru şekilde pişirmezseniz geri kalan hiçbir şey öğününüzü kurtarmaya yetmeyecektir. Et pişirme derecelerinin süreyle ölçümü her zaman doğru sonuç vermeyebilir, tüm zamanlama önerilerinin yaklaşık değerler içerdiği unutulmamalıdır. Burada paylaştığımız süreler, 1 cm kalınlığında, oda sıcaklığında bir dana bifteğin önceden kızdırılmış tavada pişirilmesi sırasında ölçülmüş değerlerdir. İşte et pişirme süreleri ve dereceleri:

Rare – Az Pişmiş: Yüksek ısı altında eti çok kısa sürede pişirme yöntemidir. Tava ısısının 40 derece civarında olması önerilir. Uygun görülen süre etin her iki yüzeyinin de yüksek ısıda 1 dakika kalmasıdır. Az pişmiş eti kestiğinizde dışının kahve tonlarında, içinin ise kırmızı renkte olduğu görülür.

Medium Rare – Az ve Orta Pişmiş: Tavadaki sıcaklık ortalama 50 derece olmalıdır. Etin her iki tarafı da yaklaşık 90 saniye kadar mühürlenir. Bu pişirme süresi sonunda etin içi kırmızıdan pembeye döner.

Medium – Orta Pişmiş: Tavadaki ısının 52 derece olması idealdir. Etin iki tarafı da ızgara üzerinde 4 dakika mühürlenir. Etin dış tabakası kahverengi, içi biraz ıslak ve hafif pembe görünür.

Medium Well – Orta İyi Pişmiş: İyice ısınan tavaya veya ızgaraya et bırakılır ve her bir yüzeyi 2 defa olacak şekilde 2,5 dakika pişirilir. 

Tavada etin kalacağı süre toplamda 10 dakikadır. Açık kahve tonlarında, yumuşak ve nemli bir et elde edilir. Orta iyi pişmiş bir et için tavanın sıcaklığı 63-70 derece arasında kalmalıdır.

Well Done – İyi Pişmiş: Etin tavada kalması süresi ortalama 12 dakika önerilir. Et 2 kez, 3 dakika boyunca mühürlenir. Her 3 dakika içinde et kesinlikle çevirilmez. Pişirme sonunda etin hiçbir yüzeyinde pembelik kalmaz, hafif suyunu çekmiş bir hal alır. Etin çok iyi pişmesi için sıcaklık 70 dereceden aşağıda bir derecede olmamalıdır.

MENÜLERİMİZ

Köfte Döner Kasap & Steakhouse Kebap Restaurant Burger House Müşterilerine misafir gözü ile bakan ve kendi evlerindeki kadar rahat ve güvende hissetmeleri için çalışan restoranımız, mekanlarında bu muhteşem lezzetlerin yoğun et kokusu ile gölgelenmemesini ilke edinmiş ve Morend kebapçılık anlayışı ile çalışmaktadır.

Ürün ve servis kalitesini her zaman en yüksek standartta tutan restoranımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Et Pişirme Dereceleri” üzerine bir düşünce

  1. Çağrı Bey dedi ki:

    Memnun kalktık & kalite / fiyat / servis & ellerinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir