Öneriler, Tarifler

Et Sote Nasıl Yapılır?

Sote ince ve küçük olarak doğradığımız yiyeceklerin hızlı ve etkili bir şekilde pişirilmesi için hepimizin kullandığı kolay ve pratik bir yöntemdir. Bu yöntem tüm dünyada olduğu gibi bizim mutfağımızda da sebzelerde, etlerde ve çeşitli soslarda sıklıkla kullanılıyor.

Peki lezzetli bir sote kolay ve hızlı bir şekilde nasıl yapılır? Şimdi sizlerle Rafinera mutfağından derlediğimiz sote hazırlığı ve pişirmesi ile ilgili bazı püf noktalarını paylaşalı

 

Sote hazırlama ve pişirmenin püf noktaları:

  • Et sotenin lezzetli olabilmesi için etin en doğru yerinin seçilmesi gerekir. Dananın göğsünden çıkan etler orta yağlı ve yumuşak olduklarından sote için uygunlardır. 
  • Özellikle etli sotelerde etlerin sinirlerinden tamamen temizlenmiş ve taze olmaları gerekir.
  • Tavuk sote için tercih edilmesi gereken en güzel kısım tavuğun butudur. Kemiksiz olarak almanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Sote tarifi için kullanacağınız et ve sebzelerin aynı sürede pişmeleri için eşit boyutlarda kesmeye özen göstermelisiniz.
  • Tavanıza ekleyeceğiniz az miktarda yağ ile soteleme sırasında malzemelerin yapışmasını engelleyebilirsiniz. Ancak yapışmaz bir tava kullanıyorsanız yağ ilave etmenize gerek yoktur.
  • Soteleme sırasında malzemeleri sürekli karıştırmalısınız. Sürekli karıştırmak, yiyeceklerde besinin öz suyunun dışarı çıkmasını engeller ve bu sayede besin öğelerinin muhafaza edilmesini sağlamış olursunuz.
  • Sotenize domatesleri yüksek ateşte pişmesi gereken malzemeleri pişirmeyi tamamladıktan sonra eklemelisiniz. Domatesleri ekledikten sonra düşük ateşe geçiniz ve malzemeler suyunu çekene pişirmeye devam ediniz; bu sotenizin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Damak tadınıza göre kullanacağınız baharatlar da lezzetli bir sote yemeği yapmanıza yardımcı olur.

Özel Menülerimiz

Özenle seçilmiş kaliteli etleri ‘dry aged’ dolaplarda dinlendirdikten sonra pişirme teknikleri ile misafirlerimize sunuyoruz.

Köfte Döner Kasap & Steakhouse Kebap Restaurant Burger House Müşterilerine misafir gözü ile bakan ve kendi evlerindeki kadar rahat ve güvende hissetmeleri için çalışan restoranımız, mekanlarında bu muhteşem lezzetlerin yoğun et kokusu ile gölgelenmemesini ilke edinmiş ve Morend kebapçılık anlayışı ile çalışmaktadır.

Ürün ve servis kalitesini her zaman en yüksek standartta tutan restoranımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Türk mutfağımız sizlere leziz ve taze hazırlanmış helal standartlarındaki yemekler sunmaktadır

Et Sote Nasıl Yapılır?” üzerine bir düşünce

  1. Abdullah Yağız dedi ki:

    Temiz nezih bir yer burası, etleri lezzetli , servis ve hizmet 10 numara, personel güler yüzlü ve hızlı, rahatlıkla iş yemekleri yenebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir